Informatii despre capitalul social

Capitalul social de 200 lei

noiembrie 2020

capital social, infiintare firma, societate comerciala

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 1018 din 02 noiembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 223/2020 pentru simplificarea si debirocratizarea transferului de parti sociale si a varsarii capitalului social prin modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Legea a intrat in vigoare de la 05 noiembrie 2020.

A fost eliminată limita de 200 lei pentru capitalul social al unui SRL. (se modifică art. 11 alin. 1 din Legea nr. 31/1990) Potrivit unui comunicat la ONRC “Valoarea capitalului social al unei societăți cu răspundere limitată nu poate fi mai mică de 1 leu, având în vedere teza finală a art. 11 alin. (1) care stipulează faptul că acesta se divide în părți sociale egale”. Eliminarea pragului are în vedere alinierea României la standardul altor state europene în care nu există cerința vreunui capital social minim. Studiile realizate au arătat că nivelul minim impus de vechea reglementare nu este un indicator relevant pentru firmă și nici nu este o garanție veritabilă pentru creditori.

  • Formarea capitalului social este operatiunea financiara, contabila si juridica constand, pe de o parte, in stabilirea cifrei care va figura cu titlu de capital social in actul constitutiv al unei societati comerciale determinate si, ulterior, in pasivul bilantului contabil, iar pe de altă parte, în efectuarea de catre asociati a unor aporturi in numerar si natura, de o valoare egala cu acea cifra. Obligatia unui capital social minim nu mai exista nici in tari precum Belgia, Danemarca, Franta, Italia, Olanda, Marea Britanie, SUA sau China.
  • Pe langa inlaturarea capitalului social minim de 200 lei, s-au modificat si urmatoarele: inmatricularea societtaii sau, dupa caz, schimbarea sediului social nu mai este conditionata de inregistrarea, in prealabil, la unitatile teritoriale ANAF, a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si simplificarea formalitatilor privind transmiterea partilor sociale catre persoane din afara societatii aceasta facandu-se intr-o singura etapa fiind eliminata etapa depunerii si mentionarii hotăararii adunarii generale a asociatilor privind transmiterea partilor sociale catre persoane din afara societatii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau doriti sa infiintati o societate ne puteti contacta la numarul de telefon 0770 669 779 sau sa ne trimiteti un mail prin formularul de contact de mai jos si vom revenii cu informatiile cerute.


Vezi alte articole


Informatii despre asociat si administrator

Care este rolul unui administrator/asociat in firma?

O societate cu raspundere limitata este condusa de unul sau mai multi asociati, dar si administratori. Unul dintre asociati poate fi administrator. Toate drepturile si obligatiile administratorilor si asociatilor sunt prevazute in Actul constitutiv al societatii, Legea 31/199 modificata si Codul Civil.

Fonduri nerambursabile

Ce fonduri nerambursabile pot accesa cu o societate?

Principalul principiu care sta la baza fondurilor nerambursabile este coeziunea economica si sociala si piata interna unica, atat economica cat si monetara. Fondurile nerambursabile se vor axa pe infrastructura, calitatea mediului, somaj si aptitudini ale fortei de munca, diversitatea afacerilor si utilizarea noilor tehnologii.

Informatii despre plata impozitelor

Ce trebuie sa stiu despre plata impozitelor?

O societate infiintata conform Legii nr. 31/1990 privind societatile este obligata la plata impozitului pe venitul microintreprinderii daca la data de 31 decembrie din anul precedent realizeaza venituri impozabile din punctul de vedere al microintreprinderii intr-o suma mai mica de 1.000.000 euro.

CONTACT

Pentru informatii privind serviciile pe care le oferit sau pentru programarea unei intalniri, va rugam nu ezitati sa ne contactati.

Infiintare/ modificare firme

Informatii Contact

dosarCUacte
Str. Calea Turzii 188L
Cluj-Napoca, Romania
Telefon:0770669779 Email:office@dosarcuacte.ro Email:dosarcuacte@gmail.com