Informatii despre fonduri nerambursabile

Fonduri nerambursabile

noiembrie 2020

fonduri europene, fonduri nerambursabile, fonduri guvernamentale

Fondurile nerambursabile se impart in 3 categorii mari: Fonduri Europene Structurale si de Investiii, Fonduri Guvernamentare si Fonduri SEE si Norvegiene. In cadrul celor 3 categorii mari putem urmarii scopuri sociale, afaceri si competitivitate, investitii si infrastructura si culturale.

Principalul principiu care sta la baza fondurilor europene este coeziunea economica si sociala si piata interna unica, atat economica cat si monetara. Fondurile europene se vor axa pe infrastructura, calitatea mediului, somaj si aptitudini ale fortei de munca, diversitatea afacerilor si utilizarea noilor tehnologii.

Care sunt programele in cadrul Fondurilor Europene?

 1. Programul Operational Competitivitate (POC) - sustine investitii care raspund nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al celor doua axe care stau la baza programului: competitivitatii economice, in cercetare, dezvoltare si inovare si in Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. Aceste interventii orizontale in economie si societate genereaza crestere si sustenabilitate.
 2. Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) - este un program destinat provocarilor de dezvoltare la nivel national in ceea ce priveste resursele si infrastructura. Au fost propuse spre finantare in cadrul unui singur program operational, avand ca obiectiv global: Dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie si prevenirea riscurilor la standarde europene, in vederea crearii premiselor unei cresteri economice sustenabile, in conditii de siguranta si utilizare eficienta a resurselor naturale.
 3. Programul Operational Dezvoltare Regionala (POR) - este impartit in 9 axe care au ca obiectiv urmatoarele: promovarea transferului tehnologic, imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, imbunatăatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban, imbunatatirea infrastructurii educationale, extinderea geografica a sistemului de inregistrare a proprietatilor in cadastru si cartea funciara si asistent tehnica
 4. Programul Operational Capital Uman (POCU) - urmareste prioritatile de investitii in domeniul resurselor umane si este formata din 7 axe mari care cuprind urmatoarele: initiativa locuri de munca pentru tineri, imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETs, locuri de munca pentru toti, incluziunea sociala si combaterea saraciei, dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii, educatie si competente si asistenta tehnica
 5. Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) - obiectivul programului este de a asigura capacitatea si instrumentele necesare pentru o eficienta coordonare, gestionare si control al interventiilor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii, precum si o implementare eficienta, bine orientata si corecta a POAT, POIM si POC.
 6. Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) - este impartit in 3 axe care au ca obiectiv urmatoarele: administratie publica si sistem judiciar eficiente, administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente si asistenta tehnica
 7. Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) - programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale si la reducerea saraciei extreme prin distribuirea de alimente de baza (sub forma de pachete alimentare si mancare preparata), de materialele scolare pentru copii, trusouri pentru nou-nascuti, articole de imbracaminte si incaltaminte si produse de igiena catre persoanele cele mai defavorizate.
 8. Programul Operational pentru Pescuit (POPAM) - se bazeaza pe urmatoarele obiective: promovarea tehnologiilor si echipamentelor pentru comercializarea produselor din peste prin imbunatatirea calitatii, sigurantei si trasabilitatii, realizarea campaniilor de promovare, organizarea si participarea la expozitii de produse marine si din peste, construirea sau instalarea facilitatilor statice sau mobile destinate protectiei si dezvoltarii faunei si florei acvatice si reabilitarea apelor interioare, inclusiv a zonelor de reproducere si a rutelor de migratie pentru speciile migratoare
 9. Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) - sustine dezvoltarea strategica a spatiului rural prin abordarea strategica a urmatoarelor obiective: restructurarea si cresterea viabilitatii exploatatiilor agricole, gestionarea durabila a resurselor naturale si combaterea schimbarilor climatice si diversificarea activitatilor economice, crearea de locuri de munca, imbunatatirea infrastructurii si serviciilor pentru imbunatatirea calitatii vietii în zonele rurale.

Care sunt programele in cadrul Fondurilor Guvernamentale?

 1. Programul Start-up Nation - INFO
 2. Programul de dezvoltare a activitatilor de Comercializare a Produselor si Serviciilor de Piata - INFO
 3. Programul de dezvoltare a culturii antreprenoriale in randul Femeilor Manager din sectorul IMM - INFO
 4. Programul national multianual de Microindustrializare - INFO
 5. Programul national multianual pentru sustinerea Mestesugurilor si Artizanatului - INFO
 6. Programul UNCTAD/EMPRETEC pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii - INFO

Care sunt programele in cadrul Fondurilor SEE si Norvegiene?

 1. Cercetare
 2. Societate Civila
 3. Dezvoltarea afacerilor
 4. Cultura
 5. Mediu
 6. Educatie
 7. Dialog social si munca decenta
 8. Fondul pentru Relatii Bilaterale

In cazul in care doriti sa va informati in legatura cu un program anume sau doriti sa vedeti care este programul potrivit pentru dumneavoastra, puteti contacta una din societatile cu care colaboram privind fondurile europene la numarul de telefon 0770376463, sau accesati pagina lor web, TopConsult.


Vezi alte articole


Informatii despre asociat si administrator

Care este rolul unui administrator/asociat in firma?

O societate cu raspundere limitata este condusa de unul sau mai multi asociati, dar si administratori. Unul dintre asociati poate fi administrator. Toate drepturile si obligatiile administratorilor si asociatilor sunt prevazute in Actul constitutiv al societatii, Legea 31/199 modificata si Codul Civil.

Capital social eliminat

Capitalul social de 200 lei a fost eliminat?

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 1018 din 02 noiembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 223/2020 pentru simplificarea si debirocratizarea transferului de parti sociale si a varsarii capitalului social prin modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Legea a intrat in vigoare de la 05 noiembrie 2020.

Informatii despre plata impozitelor

Ce trebuie sa stiu despre plata impozitelor?

O societate infiintata conform Legii nr. 31/1990 privind societatile este obligata la plata impozitului pe venitul microintreprinderii daca la data de 31 decembrie din anul precedent realizeaza venituri impozabile din punctul de vedere al microintreprinderii intr-o suma mai mica de 1.000.000 euro.

CONTACT

Pentru informatii privind serviciile pe care le oferit sau pentru programarea unei intalniri, va rugam nu ezitati sa ne contactati.

Infiintare/ modificare firme

Informatii Contact

dosarCUacte
Str. Calea Turzii 188L
Cluj-Napoca, Romania
Telefon:0770669779 Email:office@dosarcuacte.ro Email:dosarcuacte@gmail.com